Koningsdag 2023

Koningsdag is een van de belangrijkste feestdagen in Nederland en wordt elk jaar gevierd op 27 april ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Deze feestelijke dag staat bekend als Oranje dag en brengt mensen van alle leeftijden en achtergronden samen om te genieten van festiviteiten, optochten, muziek en lekker eten en drinken.
Op Koningsdag draagt iedereen oranje kleding, hoeden, sjaals en accessoires om hun nationale trots te tonen en in de feestelijke sfeer te komen. Mensen versieren hun huizen en straten met vlaggen en oranje decoraties, en overal zijn er kraampjes waar je typische Nederlandse snacks kunt kopen, zoals stroopwafels, poffertjes en bitterballen.


In heel Nederland worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals straatfeesten, markten en optochten. De meest bekende optocht is de Koningsdagparade, waarbij mensen door de straten lopen met kleurrijke kostuums en muziekinstrumenten. Ook zijn er verschillende sportevenementen, zoals de Koningsdagloop en voetbaltoernooien.
Bij Bandu Beach vieren we Koningsdag op onze eigen manier. Met lekker eten en genoeg drinken. Onze Thaise roots mengen we graag met de Nederlandse feestcultuur, zodat we een unieke ervaring kunnen bieden aan onze gasten.

Als je zin hebt in een gezellige dag vol Nederlandse tradities en feest, kom dan zeker langs bij Bandu Beach tijdens Koningsdag. Trek je oranje outfit aan, geniet van het heerlijke eten en drinken, en maak nieuwe vrienden in de feestelijke sfeer van deze nationale feestdag!